2024 RumeliSE Davet

Değerli meslektaşımız,

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ev sahipliğinde, Belgrad Üniversitesi (Sırbistan), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Moğolistan Devlet Üniversitesi (Moğolistan), Khmelnytskyi Milli Üniversitesi (Ukrayna),vrasya Milli Üniversitesi (Kazakistan), Komrat Devlet Üniversitesi (Moldova), ve RumeliDE Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi işbirliği ile dil, edebiyat ve çeviri alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan ve 22-23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek olan 7. Uluslararası Rumeli [Dil, Edebiyat ve Çeviri] Sempozyumunu düzenlemekten büyük onur duyuyoruz.


Sempozyumun amacı dil, edebiyat ve çeviri alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek bu alanlara özgü araştırma yöntemlerini ve kuramları yeniden gözden geçirmek, ortaya çıkan yeni eğilimleri saptamak, edebiyata, kültüre ve her ikisini bünyesinde barındıran çeviriye ilişkin temel güncel sorunları ele almak, kısacası bu alanlarda geçmişi ve bugünü eleştirel bir bakışla değerlendirmek ve geleceğe ilişkin öngörülerde bulunmaktır. Temennimiz, sempozyumun dinamik bir tartışma ortamı yaratarak yepyeni bakış açılarına ve önerilere zemin hazırlaması, geçmiş ile bugünün, eski ile yeninin, geleneksel ile modernin ikili karşıtlıklar biçiminde değil de bir devamlılık ilişkisi biçiminde ele alınmasına katkıda bulunmaktır.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Rumeli [Dil, Edebiyat ve Çeviri] Sempozyumu'na sizleri davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Sempozyum çevrim içi gerçekleştirilecektir.

Saygılarımla…

 

Prof. Dr. Yakup YILMAZ
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı



Resim




Bu içerik 05.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 6319 kez okundu.